K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

6 nových hier, s ktorými sa zabaví celá rodina

Vývojári a najznámejšie herné štúdiá sa už definitívne prebrali zo zimného spánku. Na hráčov si tak už od januára prichystali nádielku horúcich noviniek, ktoré poriadne potrápia naše PC a konzoly. 

Ktoré novinky by ste si rozhodne nemali nechať ujsť?

Just dance 2023 (PS5, Xbox Series X|S)

Najlepšia párty hra je tu v ďalšom úplne novom vydaní. Just Dance 2023 v základe obsahuje 40 hudobných hitov od interpretov ako je Justin Timberlake, Dua Lipa, Taylor Swift, Billie Eilish a ďalších, aj s animovanými sólovými či skupinovými choreografiami. 

To najlepšie však príde až v momente, kedy ku konzole pripojíte svoj mobil a začnete sa snímať jeho kamerou. 

Softvér vás alebo až 5 ďalších vašich priateľov prenesie priamo na obrazovku aj s vašimi reálnymi tanečnými kreáciami. Poriadne sa zapotíte, ešte viac zabavíte a tie najväčšie drevá sa možno aj reálne naučia tancovať. Ak vás novinka chytí, môžete zvážiť predplatné s vyše 150 ďalšími skladbami, ktoré sa neustále obmieňajú.

A Space for the Unbound (PS4, PS5, Xbox One & Series X|S, Switch)

Táto hra tiež nebude ohurovať superrealistickou grafikou. Práve naopak, autori sa rozhodli pre retro vzhľad spred niekoľkých dekád.

Napriek tomu však táto adventúra z indonézskeho vidieka nadchne príbehom. A to myslíme úplne vážne, špecializované herné portály jej dávajú poriadne vysoké hodnotenia za pútavý príbeh o úzkostiach, boji s depresiou a vzťahu mladého chlapca s dievčaťom so superhrdinskými schopnosťami. Každý váš krok však bude mať výrazný dopad aj na ostatné postavy v hre.

A Space for the Unbound vás navyše poteší aj cenou, ktorá je tretinová oproti dnešným AAA titulom. Prológ je dokonca na platformách Steam a GOG dostupný zadarmo.

Forza Motorsport 2023 (Xbox Series X|S, PC) – jar 2023

Microsoft chce dominovať aj na poli pretekárskych titulov. Forza Horizon z roku 2021 je zrejme stále tou najlepšou aktuálnou hrou z tohto žánru, no fanúšikovia si okrem vidieckych cestičiek a nadupaných superšportov žiadajú aj profesionálne súboje na klasických okruhoch.

Xboxu v tomto smere trochu ušiel vlak. Sony vydalo Gran Turismo 7 už vlani a posledná Forza Motorsport sa datuje ešte roku 2017.

Už o pár týždňov však na všetku túto kritiku odpovie úplne nová Forza Motorsport 2023, ktorá sľubuje dychberúcu grafiku prepracovanú do posledných detailov – vďaka raytracingu by ste napríklad svoje auto mali vidieť na odrazoch z karosérie súperov.

Okrem grafiky však má byť stopercentný aj jazdný model verne odrážajúci teplotu a opotrebovanie pneumatík. Trate by zas mali byť do hry nasnímané laserom na základe ich predlohy z reálneho sveta.

Forza navyše bude už v deň vydania súčasťou predplatného Gamepass pre Xbox a PC, takže si ju zahráte už za necelých 10 eur mesačne. 

The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition (PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S)

Tretí zaklínač nie je žiadnou novinkou, hrať ste ho mohli už v roku 2015. Vývojári z poľského CD Projekt Red však kráčajú s dobou a na konci minulého roka pre PC a najnovšie generácie konzol priniesli prepracovanú verziu.

To znamená vylepšenú grafiku, prestrihové scény v 4K rozlíšení, opravy hrateľnosti a dokonca aj novú misiu inšpirovanú seriálom Zaklínač na Netflixe.

Graficky vyleštý next-gen update je navyše k dispozícii všetkým hráčom, ktorý vlastnia akúkoľvek verziu tretieho Witchera. Hor sa teda hru znova nainštalovať a všetko prejsť ešte raz, vo výrazne krajšom kabáte. 

Dead Space Remake (PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S)

Absolútnou novinkou, ktorá vyšla len 27. januára, je aj remake hry Dead Space z roku 2008. V tomto prípade však nejde iba o nové textúry, ale o od základov novú hru z dielne EA.

Hráč sa presunie do 26. storočia a na vesmírnu loď USG Ishimura. Tradičná posádka, respektíve to, čo znej zostalo, však určite nebude to jediné, čo hráč v temnom a poriadne desivom prostredí objaví.

V novej verzii hry už nemajú byť žiadne uzamknuté oblasti. Do ďalšej kapitoly sa tak budeme môcť pozrieť prakticky okamžite a nájsť tak vlastný spôsob prejdenia celej hororovky. 

PlayStation Dual Sense Edge

Kto by nechcel v rebríčkoch multiplayerových strieľačiek postúpiť vyššie a vyhrávať oveľa častejšie? Sony si pre takto ambicióznych hráčov pripravilo úplne nový prémiový ovládač Dual Sense Edge.

Hoci môže na prvý pohľad vyzerať ako obyčajný controller k PS5, nedajte sa zmýliť. Analógové páčky môžete vymeniť za iné a to isté platí aj pre horné tlačidlá, pričom na spodnú časť môžete pridať ďalšie páčky. 

V párovacej aplikácii si potom môžete jednotlivé tlačidlá namapovať podľa seba, presne nastaviť ich odozvu a bod, v ktorom zaberú – napríklad, kedy vystrelí spúšť. Najlepšie je, že pre každú hru môžete mať vytvorený samostatný profil, medzi ktorými potom jednoducho prepínate. 

Dual Sense Edge je priamou odpoveďou na Xbox a jeho Elite Series 2, nejedná sa však o vôbec lacnú záležitosť. Cena má byť na úrovni 240 eur. 

Najnovšie hry s najlepším internetom od 4ky

S optickým internetom od 4ky vás rozhodne nebude trápiť veľkosť vyššie spomínaných noviniek. Do svojho PC či konzoly ich vďaka vysokým rýchlostiam až do 1 Gbit/s stiahnete do pár minút. 

Najnovšie hry si s domácim internetom od 4ky užijete už od 11 eur mesačne.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google