Toto sú najslávnejšie zvieratká internetov. Poznáte ich všetky?

Pes, ktorý sa dostal aj do slovenskej reklamy, najznámejšia mačka na svete alebo netradiční domáci maznáčikovia.

04.08.2021

Internet je tu na to, aby sme jednoduchšie pracovali, komunikovali spolu aj na diaľku, vzdelávali sa a pozerali nekonečné hodiny videí mačičiek, psíčkov a iných veselých zvieratiek.

Niektoré z nich majiteľom zarobili doslova milióny, iné sa stali nesmrteľnými vďaka sérií nikdy nekončiacich meme obrázkov a gifov. 

O ktorých zvieratkách je vlastne reč?

Grumpy Cat

Sú zvieratá, ktoré sú veselé, aj také, ktorých tvár jednoducho vyzerá, ako keby ste im práve zjedli večeru. 

Presne taká bola aj Tardar, ktorá rýchlo dostala prezývku Grumpy Cat (Mrzutá mačka). 

Ako to už býva, za jej vzhľad mohla kombinácia dvoch ochorení – trpasličieho vzrastu a predkusu. No aj vďaka tomu, že sa jej nevinná fotka stala rýchlo hitom koláží na platforme Reddit, mala určite šťastný život plný lásky! 

Grumpy cat

Nyan Cat

Táto mačka dokonca nie je ani skutočná. V roku 2011 sa 25-ročný Christopher Torres rozhodol vytvoriť jednoduchý GIF s podobizňou svojej vlastnej mačky a sušienkou Pop-Tart.

Úplne iný používateľ však o tri dni neskôr tento GIF doplnil hudbou z coververzie bláznivej japonskej skladby a všetko nahral na internet.

Výsledok ste už určite videli, podobne ako 190 miliónov ďalších ľudí. 

Marnie the Dog

Fenka Shih Tzu sa už stala známa najmä vďaka Instagramu, krátke videá však boli aj na dnes už neexistujúcej platforme Vine. 

Milé fotky s naklonenou hlavou boli spôsobené chorobou ucha a rovnováhy. Marnie nepočula, mala problémy so zubami a jej jazyk bol skrátka príliš dlhý. Z ulice zachránený psík sa však napokon dožil krásnych 18 rokov a majiteľom určite robil radosť každý jeden deň. 

Marnie the dog

Tuna (Štefan)

Ďalší zachránený pes, ktorý dostal svoj Instagramový profil a rýchlo získal milióny followerov. 

Opäť sa totiž ku slovu dostal Reddit, kde sa objavilo meme, ktorým používateľ vyjadril svoje pocity zo skomoleného mena Stephen na Phteven vo fastfoode McDonald's. 

Slováci tento príbeh poznajú najmä z reklamy na Kofolu, ktorá, nepochybne za nemalý poplatok majiteľom psa, vytvorila niekoľko videí s kreslenou verziou šušlajúceho Štefana, pardon, Ftefana.

Ftefan

Alpaka Alfie

Psíkovia a mačičky sú klasika, no internetové kompilácie obsahujú aj iné, poriadne zábavné tvory.

Veľkej popularite sa tešia napríklad alpaky – domestifikované juhoamerické lamy, ktoré by ste na Slovensku hľadali len veľmi ťažko.

Zrejme najznámejšou je alpaka Alfie z Austrálie, ktorá so svojim majiteľom žije priamo v dome na jednom z predmestí už od roku 2018. Hoci oficiálne spadá do kategórie dobytka, podľa tamojších zákonov je všetko v poriadku, kým nikde nebehá sama, nesmrdí, nerobí hluk. V niektorých krajinách však nesmiete chovať len jednu. Podobne ako pri kozách, ktoré sú stádovými zvieratami, potrebujete aspoň dve – čiže malé stádo. 

Kozliatka, mini kozičky a špecializované Instagramové účty

Totálnym hitom internetu sú dnes aj nemotorné kozliatka, ktoré dokážu skákať poriadne vysoko a bez zjavného dôvodu. 

Nečudo tak, že vznikajú aj špecializované Instagramové účty, kde nájdete tie najsmiešnejšie videá tých najobľúbenejších zvieratiek. 

Slzy do očí vám vtlačí účet Goats of Anarchy, kde sa majitelia starajú o kozliatka s ochoreniami pohybového aparátu a iné farmové zvieratá, ktoré to potrebujú. 

<script async="" src="//www.instagram.com/embed.js"></script>

Svoj vlastný účet ale, pochopiteľne, musia mať aj mačky, ktoré robia zábavné veci. Takže hneď zoberte do rúk telefón, otvorte Instagram a pridajte sa k 1,4 miliónom followerov Cats doing things.

<script async="" src="//www.instagram.com/embed.js"></script>

Hodiny Instagramu, meme a zvieratiek len so 4kou

Videá a obrázky na Instagrame vedia spotrebovať pekných pár megabajtov, ani neviete ako. So 4kou to však nie je žiadny problém. 

Štvorkári môžu mať aj neobmedzený nový paušál SLOBODA ∞ + DÁTA NAVYŠE, pri ktorom sa o prenesené dáta báť naozaj báť nemusia a môžu surfovať, koľko len chcú. Pri automatických úhradách priamo z platobnej karty zaplatia len 20 eur na 30 dní.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.