Šport žije aj počas karantény. Online môžete sledovať najlepšie momenty histórie aj úplné bizarnosti

Zápasy sa pomaly vracajú na televízne obrazovky, no internet si medzitým žije vlastným životom. Vy by ste to určite mali vidieť.

10.06.2020

Koronavírus si nevyberá a tak, ako kvôli prísnym karanténnym opatreniam prišli o prácu mnohí z nás, vynútenú pauzu si museli dať aj tí najznámejší špičkoví športovci. 

Zatvorené ihriská a štadióny sa však pomaly začínajú opäť prebúdzať. Hoci zatiaľ bez divákov, do lopty už opäť kopú napríklad futbalisti nemeckej Bundesligy. Najsledovanejšia Premier League sa vráti 17. júna a slovenská Fortuna liga dokonca ešte skôr, už 13. júna. 

Reštart čaká sa aj americkú NHL, NBA a MLB, no v týchto športoch ešte finálny dátum nepadol. V tom, čo sa kedy naozaj bude hrať, sa tak môžete zorientovať napríklad vďaka mobilnej aplikácii FlashScore, ktorá je dostupná pre Android aj iOS

eVýsledky.sk

Šport sa presunul do virtuálnej podoby alebo žije z minulosti

Jednotlivé športy ale horúčkovito pracovali na udržaní si fanúšikov aj počas korona-krízy. Na sociálne siete pribudli desiatky tých najlegendárnejších stretnutí z histórie. 

NFL napríklad na svoj YouTube každý deň pridáva jeden celý zápas amerického futbalu. Ak teda máte dve hodinky času, namiesto večerného filmu alebo seriálu môžete spoznávať šport, ktorý v Európe stále nemá toľko fanúšikov, koľko by si zaslúžil. 

Do archívov siahla aj NHL alebo Formula 1. Tá na web zavesila napríklad legendárne preteky zo Belgicka 1998, ktoré sprevádzala obrovská nehoda na štarte. Neoficiálne kanály toho však ponúkajú ešte viac. Čo by ste povedali na pravdepodobne najnapínavejší zápas novodobej futbalovej histórie, ktorým bolo finále Ligy majstrov medzi Liverpoolom a AC Miláno z roku 2005?

Nové "športy", ktoré zabavia, ale zrejme neprežijú

Dlhé týždne v karanténe pre niekoho očividne znamenali aj poriadnu nudu. Inak by sa asi nedal vysvetliť obrovský nárast popularity zábavky zvanej Marble, teda príznačne niečo ako “guľôčka”.

Guľôčky v tomto prípade nahrádzajú bežcov, autíčka na autodráhe alebo dokonca olympijských športovcov skáčucich do piesku na atletickom štadióne poskladanom z Lega. 

Ťažko však povedať, či ide ešte stále iba o zábavu, pretože najsledovanejšie video na kanáli Jelle's Marble Runs má vyše 12 miliónov zhliadnutí a kvalita TV prenosu sa možno naozaj dá porovnať aj s ozajstnou olympiádou. 

Niektoré karanténne športy si môžete zahrať aj s ľuďmi, ktorí žijú v rovnakej domácnosti. Výhodu však budú mať tí, ktorí majú dom. Poschodový. 

Napkin challenge totiž spočíva v tom, že akúkoľvek papierovú vreckovku musíte spustiť z horného poschodia a dole ju stihnúť chytiť predtým, než sa dotkne zeme. Len si pri tom neublížte. 

Nezabúdajte, že na na sledovanie klasických športov, tých najuletenejších videí, ale aj uploadovanie vlastných zábaviek vám postačí jedna 4ka SIM karta s tým správnym novým paušálom

Napríklad SLOBODA 100+ vám ponúkne až 11 GB dát využiteľných v celej SR (z toho 3,38 GB v EÚ) iba za 10 eur mesačne. K tomu získate aj 100 minút alebo SMS-iek pre komunikáciu so svojimi najbližšími v celej EÚ. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.