​​​​Škola volá! Pripravte sa na vyučovanie s týmito appkami

Mobil sa vám v škole naozaj zíde. Samozrejme, len cez prestávky! Tieto appky v ňom nesmú chýbať.

02.09.2022

Prázdniny prešli ako voda a je tu opäť september. Do škôl sa však nejdú len prváčikovia, ale aj starší žiaci či študenti všetkých vysokých škôl na Slovensku. 

Tí už z ruky nepustia smartfón, takže by im v ňom nemali chýbať aplikácie, ktoré im s riešením ťažkých úloh a učením výrazne pomôžu. 

Poznáte tie najlepšie? 

Photomath – pre ľahšie domáce úlohy (Android, iOS)

2+2 sú 4. To sme sa naučili ešte v prvej triede. Ale čo ak prídu rovnice s viacerými neznámymi, derivácie či integrály? 

Pri takýchto príkladoch už nezhorí len mozog menej nadaného študenta, ale aj nejedna bežná kalkulačka. Mobilné aplikácie však dnes dokážu riešiť aj tieto náročné úlohy.

Počítanie príkladov v mobile

Unikátny Photomath stačí namieriť na príklad v zošite (pokojne písaný škaredým rukopisom) a aplikácia ho nielenže vypočíta, ale ponúkne aj presné riešenie krok po kroku. 

Neslúži teda na to, aby ste si domáce úlohy a zadania spravili rýchlosťou blesku, ale aby ste pochopili, ako na to, čo sa hodí pri skúškach a testoch, kde už mobil budete musieť odložiť. 

Edupage aj pre zodpovedných rodičov (Android, iOS)

Túto aplikáciu nepoznajú len žiaci, ale aj rodičia, ktorým známky ich detí nie sú ukradnuté. 

Platformu Edupage dnes používa väčšina základných a stredných škôl na Slovensku a učitelia tam zapisujú nielen aktuálny rozvrh a známky, ale často aj pokyny k domácim úlohám a hlavne dochádzku. 

Rodič si tak na pár klikov v mobile dokáže overiť, aké má jeho dieťa známky a či sa na vrchole puberty náhodou niekde medzi dverami domácnosti a bránou školy “nestráca”. 

Edupage

Prístupové údaje k Edupage by vám mala poskytnúť vaša škola. 

Rozvrh hodín (nielen) pre vysokoškolákov (Android, iOS)

Edupage síce ponúka aj rozvrh hodín, no nie práve v graficky najpútavejšom kabátiku a hlavne, vysokoškoláci už namiesto neho používajú svoj AIS. 

Je tu však riešenie v podobe rozvrhu hodín, ktorý rieši najväčší problém dospelých študentov – striedanie párnych a nepárnych týždňov v akademickom semestri, kedy môžu byť pre každý iné cviká a prednášky.

Táto appka je naozaj prehľadná a ponúka aj tú najdôležitejšiu funkciu zo všetkých – časovač odrátavajúci minúty do ďalšej prestávky!

Rozvrh hodín v mobile

Duolingo (Android, iOS) & Drops (Android, iOS) pre učenie sa jazykov a slovíčok 

Angličtina, nemčina, francúzština, ale aj jazyky, ktoré naopak v škole nemáte, no chcete ich ovládať napríklad kvôli naplánovanej letnej brigáde či semestru na Erazme. 

Obe aplikácie na to idú trochu inak, no cudzie reči sa vás snažia naučiť hravou a zábavnou formou, čo sa o hodinách v lavici často povedať nedá. 

Duolingo vás bude drilovať celé vety aj výslovnosť, Drops je skôr na slovíčka, takže predpokladá, že gramatiku už viete, alebo sa ju naučíte niekde inde. 

Angličtina v mobile

TextGrabber na poznámky od spolužiakov (Android, iOS)

Ruku na srdce, nie každý chodí na všetky prednášky, prípadne nie vždy dávame pozor. Našťastie máme spolužiakov, ktorí pekne píšu a v zošite majú úplne všetko, čo hovoril učiteľ. 

Aby sme ich otravovali čo najmenej, vznikla aplikácia TextGrabber, ktorá dokáže “naskenovať” akékoľvek dokumenty a prehľadne ich vyexportovať do jedného PDF.

Ak TextGrabber namierite na učebnice, text dokáže dokonca prekonvertovať do editovateľnej podoby vďaka rozpoznávaniu slovenčiny. 

Skenovanie dokumentov v mobile

Keď bude čas aj na zábavu

Po ťažkom štúdiu je čas aj na oddych. Aj pri hraní si však môžete vybrať také hry, s ktorými sa niečo naučíte. 

Absolútnou klasikou je Sudoku (Android, iOS), ktoré vám precvičí mozgové závity aj matematické schopnosti. 

Sudoku

Vtipnou zábavkou môžu byť aj geografické hra GeoGuessr (Android, iOS) a World Quiz (Android, iOS).

geoguesrr

V škole a mimo domácej Wi-Fi si všetky potrebné informácie vygooglite vďaka nekonečným dátam od 4ky. SLOBODU ∞ + s neobmedzeným objemom dát v SR teraz môžete pri nákupe v našom e-shope vyskúšať na prvých 30 dní len za 4 eurá. Platí len pri objednávke s novou 4ka SIM kartou. 

Ďalšie články

Prvý mobil pre dieťa do školy? Ako si vybrať telefón, ktorý vám nezničí peňaženku

Je tu september a mnoho rodičov určite rieši dilemu, či a aký vôbec dať dieťaťu do školy smartfón.

22.08.2022

Čítať viac

Nový telefón do hôr aj do školy? 13 nových zariadení v e-shope 4ky

E-shop 4ky sa zmenil od základov. Zoberiete nový iPhone, cenovo výhodné Xiaomi alebo poriadnu hernú konzolu? 

06.08.2022

Čítať viac

Škola základ života! Top appky na učenie

Jazyky, múzeá, ale aj rôzne profesionálne kurzy máte na dosah ruky. Nezabúdajte, že vzdelanie vám otvorí cestu k lepšej budúcnosti.

28.03.2022

Čítať viac
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.