S týmito hrami vám zima ubehne ako nič! Mikulášska nádielka mobilných hier pre Android a iOS

Logické, strieľačky aj pretekárske. Veľa z hier na mobil je dnes dostupných úplne zadarmo a dokonca aj pre viac hráčov naraz.

03.12.2020

Doma teraz trávime viac času než kedykoľvek predtým a blížiace sa sviatky nám doprajú aj chvíle na úplný relax a oddych. 

Prečo si ich nespestriť naozaj podarenými hrami? Veľa z nich je dostupných za pár eur alebo dokonca úplne zadarmo a rozbeháte ich na každom novšom smartfóne s Androidom či iOS. Toto sú naše tipy, ktoré vás zabavia od Mikuláša až po Nový rok!

Monument Valley 1 a 2 (Android, iOS)

Táto hra zaujme nádherným grafickým spracovaním, ktoré má čo povedať aj po niekoľkých rokoch od vydania. Jedná sa o typickú plošinovku, na akých vyrastalo aj mnoho starších hráčov, ale výsostne aktuálna je aj pre dnešných školákov. 

Tí sú stále doma, pri Monument Valley si tak aspoň precvičia svoje mozgové závity a logické uvažovanie. Inak sa na koniec ďalšej úrovne len tak nedostanú.

Prvý diel stojí pre smartfóny s Androidom necelé 3 eurá, druhý 5,49 eur. 

Among Us (Android, iOS)

Chýba vám kontakt s vašimi spolužiakmi alebo kamošmi? Among Us sa v posledných mesiacoch teší obrovskej popularite na počítačoch, a tak je logické, že prichádza aj pre mobily.

Ak máte ten svoj pripojený na internet, stanete sa členom posádky vesmírnej lode. Niektorí z hráčov sú však vrahovia a vy ich musíte počas jednotlivých kôl odhaliť, popri tom, ako vykonávate bežné pracovné úlohy.

Podarí sa vám to len vďaka spolupráci a jednoznačnej komunikácii s ostatnými. Verzia pre mobily je prakticky rovnaká ako tá pre PC, je však k dispozícii úplne zadarmo.

PUBG (Android, iOS) a Call of Duty: Mobile (Android, iOS)

Z počítačov to na mobily dotiahli aj obľúbené battle royale strieľačky PlayerUnknown's Battleground a Warzone. Že ešte neviete, o čo ide? 

Na jednu mapu naraz vyskočí aj takmer stovka hráčov, a vyhráva ten, kto na konci prežije ako posledný. Samozrejme, aj tieto hry môžete hrať na vašich mobiloch online, spolu s kamošmi a úplne zadarmo!

Možno sa pýtate, kam sa stratila doposiaľ najpopulárnejšia hra z tohto roka, Fortnite. Jej autori z Epic Games sa rozhádali aj s Googlom, aj s firmou Apple. Ich výtvor teda v obchodoch Google Play a App Store aktuálne nenájdete. 

Mini Motorways (Apple Arcade)

Vytáčajú vás dopravné zápchy spôsobené nedočkavými nakupujúcimi, ktorí kvôli darčekom obiehajú všetky obchodné centrá? Majitelia iPhonov ich teraz môžu vyriešiť vďaka svojej predstavivosti a logike.

Postavte dialnice a križovatky tak, ako chcete vy! Hra je súčasťou predplatného Apple Arcade, ktoré síce stojí 4,99 eur mesačne, no je porovnateľné so službou GamePass alebo Netflixom pre videohry. Obsah je naozaj kvalitný a nejde len o hlúposti, ktoré vás zabavia len pri jednom čakaní na vlak. 

Ak by ste predsa len chceli tradičnejšiu alternatívu dostupnú aj pre Android, stiahnite si staršie Mini Metro od rovnakých tvorcov zo štúdia Dinosaur Polo Club. 

Shortcut Run (Android, iOS)

Niekedy však naozaj príde čas na čo najjednoduchšiu zábavu, pri ktorej nemusíte rozmýšľať ani trochu. V Shortcut Run ide len o to, dostať sa do cieľa čo najrýchlejšie. 

Pomerne originálnym nápadom je však zbieranie dosiek rozmiestnených po trati. Tie potom využijete na to, aby ste si dráhu trochu skrátili. 

Nebojte sa, v tomto prípade je všetko 100 % v súlade s pravidlami. 

So 4kou bez obáv o prenesené dáta

Všetky hry si pohodlne stiahnete rovno z obchodov Google Play a App Store. S dátovým paušálom SLOBODA DÁTA sa navyše nemusíte báť o prenesené megabajty ani pri hraní online. 

Len za 14 eur mesačne totiž dostanete neobmedzený objem dát využiteľných kdekoľvek na Slovensku

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.