S týmito appkami ti neunikne žiaden obľúbený seriál

Streamovacie služby nefungujú len na televízore alebo počítači. Vďaka appkám a veľkým displejom už videá kraľujú aj na mobiloch.

18.11.2021

Všetky filmy a seriály, o ktorých sa všade hovorí, môžete mať dnes na dosah ruky. Nehovoríme však o pokútnom sťahovaní súborov z pochybných stránok s mizernou kvalitou, ktoré navyše z internetu postupne miznú aj vďaka drahým právnikom filmových spoločností.

Predplatné streamovacích služieb stojí len pár eur mesačne, no ich obsah sa ráta na stovky titulov. Full HD či 4K rozlíšenie je samozrejmosťou a nájdete už aj slovenský dabing či titulky.

Ktorú službu si však vybrať a prečo? 

Netflix (Android, iOS)

Najpopulárnejšia a najznámejšia služba má hity, o ktorých musel počuť každý. Narcos, Stranger Things alebo aktuálne Money Heist, či kórejský bizár v podobe Squid Game.

To vlastne dobre demonštruje skladbu toho, čo na Netflixe nájdete – aj aktuálne trháky, aj drobnú lokálnu produkciu vrátane tej slovenskej. A k tomu množstvo dokumentov a kuchárskych šou

A viete, čo je na tom najlepšie? Ak vás služba nezaujme, alebo na večerné pozeranie jednoducho pár týždňov nemáte čas, platby zrušíte a vrátite sa, až keď znova budete chcieť.

Netflix

Je ale pravda, že Netflix je trochu drahší. Základná verzia za 7,99 eur mesačne ponúka len smutné SD rozlíšenie (480p). Na pozeranie z mobilu, kde si seriály môžete stiahnuť aj offline, by to ale mohlo stačiť. 

Pre domáce smart TV však siahnite po plánoch Standard (Full HD) alebo Premium (UHD) za 9,99 eur, respektíve 11,99 eur mesačne. 

Na Androidoch dokonca Netflix začína ponúkať aj mobilné hry, ktoré môžete hrať, kým platíte za filmy a seriály. Ide tak o kópiu Xbox Game Passu, len pre mobily. Na iOS sa táto novinka rozšíri neskôr.

HBO GO (Android, iOS)

HBO GO na to ide trochu inak. Namiesto nekonečných sérií a umelo naťahovaných seriálov radšej skúša hľadať prepracovanejší scenár aj za cenu toho, že celý projekt dostane len 5 až 6 častí. 

Niekto by to nazval preferovaním kvality, iným zas obsah môže prísť “priťažký” na prosté vypnutie mozgu po práci. 

HBO samo tvrdí, že kladie dôraz na lokalizáciu, minimálne češtinu teda nájdete všade. Počítať ale môžete aj so slovenskými hercami a najnovšie dokonca jeho producenti chystajú seriál Víťaz, ktorý sa pozerá na jedno z najtemnejších období politiky moderného Slovenska. 

HBO GO

HBO GO je len za 5,99 eur mesačne. Budúci rok by mal navyše na Slovensku pribudnúť aj obsah od štúdií ako je komixové DC alebo Warner Bros., Cartoon Network alebo Comedy Central, zo služby sa totiž stane HBO Max

Budúci rok k nám oficiálne dorazí aj konkurent v podobe Disney+, ktorý okrem vlastných štúdií pokryje aj všetky Marvelovky, X-menov, Spider Mana alebo sériu Avengers. Zatiaľ si však musíte nechať zájsť chuť.

Amazon Prime Video (Android, iOS)

Menej známa služba ponúka množstvo starších filmov, ktoré dopĺňa vlastnými exkluzivitami. 

Kraľuje samozrejme automobilová The Grand Tour a potom sólové spin-offy trojice týchto britských gentlemanov, či už na farme, v Japonsku alebo na opustených ostrovoch.

Priestor ale dostáva aj “Borat” v americkom lockdowne alebo akčná vlajková loď Jack Ryan, ktorá jednu z posledných epizód nakrúcala aj na Slovensku. 

Amazon Prime Video

Aj táto služba je za 5,99 eur, viete však získať aj zaujímavé kombinované ponuky, ak si predplácate hernú streamovaciu platformu Twitch alebo prémiové poštovné v rámci doručovacej služby Amazon. 

Slovenské televízie a ich appky

S vlastným videoportálom to skúša Markíza a jej Voyo, ktoré pochopiteľne ponúka najmä archív vlastných relácií, ale aj živé prenosy z Fortuna Ligy alebo dokonca hokejovej NHL, tenisu a zápasníckeho MMA. 

Pýtať si rovnakých 5,99 eur ako svetové služby tak pre niekoho môže byť akceptovateľné. 

Video archív v mobilnej appke má aj JOJ a za zmienku stojí tiež veľká Mall.tv, ktorá kladie dôraz na síce krátke, ale vlastné relácie na najrôznejšie témy. Zaujímavé je, že sú všetky zadarmo, podobne ako na konkurenčnej Stream.cz.

Voyo

Všetky televízie v mobile vďaka SWAN GO

Internetovú televíziu môžete mať v mobile vďaka aplikácii SWAN GO. Okrem živého vysielania tu nájdete aj 7-dňový archív a nechýbajú ani funkcie na pretočenie najlepších momentov. 

Stačí si vybrať ten najlepší balíček, teraz len od 3,99 eur mesačne vďaka špeciálnej akcii.

Nezabúdajte však, že na sledovanie dlhých videí sa najviac hodí paušál SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE, kde žiadne prenesené gigabajty neriešite. Ponúka totiž neobmedzený objem dát v SR aj neobmedzené volania / SMS v SR a EÚ každých 30 dní za bežnú cenu 20 € na prvých 30 dní a tiež pri pravidelnej úhrade z platobnej karty.

Teraz si ho navyše môžete vyskúšať za výhodenú cenu 4 eurá na 30 dní pri kúpe s novou SIM kartou len cez e-shop. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.