Nový rok, nový mobil? Prehľad TOP príslušenstva k vášmu smartfónu

Slúchadlá, obaly, statívy alebo len pomôcky pre lepšie videohovory? Vyberie si každý. 

12.01.2021

Tešíte zo svojho nového mobilu? Určite oceňujete jeho parádny displej, vynikajúci fotoaparát či dlhú výdrž na jedno nabitie. 

Dnes však zo smartfónov dokážete vyťažiť ešte viac. Premeníte ich na perfektné video štúdio, dokonalý zdroj párty hudby alebo dokonalých každodenných spoločníkov. 

Pripravili sme si zoznam doplnkov, nad ktorými by ste v najbližších mesiacoch mohli uvažovať. 

Kryty, ktoré dobre vyzerajú a nahradia aj peňaženku

Úplným základom sú ochranné obaly. Nájdete ich v každom obchode s mobilmi alebo elektronikou, no naozaj chcete ten najlacnejší za pár eur?

Kúpte si taký, ktorý vám naozaj urobí radosť vždy, keď ho vezmete do rúk. Môže byť z plastu, kože, karbónu alebo dokonca ponúkať priestor na občiansky preukaz a pár platobných kariet. Tak budete môcť z domu vybehnúť len s mobilom a prázdnymi vreckami.

Obal na telefón

Bežné obaly zoženiete už za 20 eur, inšpiráciu ale môžete čerpať aj priamo z oficiálnych obchodov jednotlivých výrobcov. Apple pre najnovšie iPhony ponúka celú kolekciu využívajúcu kolekciu pripínajúcu sa cez magnety MagSafe.

Statív, stabilizátor či externý mikrofón

Ešte pred rokom by sme sa možno zo selfie paličiek a podobných hračiek smiali. Lenže s príchodom home officov a každodenných videohovorov sa už aspoň základná video výbava hodí.

Váš mobil má určite výrazne lepšiu kameru, než váš notebook. Kúpte si teda aspoň malý statív a špeciálny držiak, vďaka ktorému ho na seba nasmerujete. Obraz bude tak vždy priamo v úrovni očí a dokonale ostrý. Vy tak budete pred kolegami vyzerať oveľa profesionálnejšie, aj keď poradu vedie niekto iný.

Statív pre mobil

Ku špičke patria produkty firiem ako Rollei, Joby alebo Manfroto, pre ľahký mobil však dobre poslúži prakticky akákoľvek “trojnožka”. 

S príchodom teplejších dní a dovoleniek možno budete chcieť do ruksaku zložiť aj plnokrvný stabilizátor. DJI má modely, ktoré kúpite už okolo 100-eurovej hranice.

No a vloggeri zas nesmú zabudnúť ani na externé mikrofóny. Poobzerajte sa čo má v ponuke napr. firma Røde. 

Z mobilu herná konzola? Dá sa to veľmi jednoducho!

Aj tie najlepšie hry pre mobily stoja v obchodoch Google Play a App Store len pár eur, ale zabavíte sa pri nich, ako keby ste strávili čas nad A-čkovými titulmi pre PC, PlayStation alebo Xbox. 

Pribúdajú aj služby ako Nvidia GeForce Now alebo Google Stadia, ktoré dokážu hry z veľkých konzol vo vašej obývačke streamovať priamo na čoraz väčšie displeje smartfónov. 

Môžete teda investovať aj do špeciálnych ovládačov, aspoň kým nezistíte, že k svojmu Androidu alebo iPhonu môžete celkom ľahko cez Bluetooth spárovať aj controller od obyčajného Xboxu. Funguje to vo väčšine dnešných hier, naozaj! 

Ovládač pre Xbox a mobil

Slúchadlá a Bluetooth alebo smart reproduktor

Klasické káblové slúchadlá ste možno z krabice od mobilu ani nevybaľovali. Budúcnosť patrí tým s Bluetooth pripojením a vy už určite viete, ako si vybrať tie správne.  

Do obývačky sa však skôr hodí Bluetooth reproduktor, alebo dokonca taký, ktorého súčasťou je smart asistentka od Google, Siri či Alexa. 

Aj keď cez ne nebudete ovládať inteligentné zásuvky, kúrenie alebo žalúzie, stále prehrajú hudbu kvalitnejšie, ako malý reproduktor v mobile. 

Bluetooth reproduktor

Namiesto batérie externá nabíjačka

Záložné zdroje a externé batérie zrejme ešte nejaký čas nebudete potrebovať. Doma je totiž elektriny vždy dosť, no každý deň hľadať tie správne káble je poriadna otrava, najmä, keď každý člen domácnosti potrebuje nejaký iný. 

Vaše starosti vyrieši bezdrôtová nabíjačka, na ktorú mobil len položíte a o nič viac sa nestaráte. Pozor, tento štandard (Qi) musí podporovať aj váš smartfón, inak to fungovať nebude. 

Bezdrôtová nabíjačka

K mobilu ten správny paušál

Mobil však naplno využijete hlavne s poriadnym internetom a veľkou porciou dát. Vďaka paušálom SLOBODA od 4ky to nebude problém. Paušál SLOBODA ∞ + s nekonečnými dátami na Slovensku a aj neobmedzeným počtom minút/SMS v celej EÚ môže byť váš už za 20 eur

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.