Nenechaj si odplávať dokonalú dovolenku! Týždeň na jachte vybavíš aj z mobilu

Viaceré z týchto aplikácií sú dokonca zo Slovenska! Spríjemnia vám však dovolenku v Chorvátsku, Taliansku aj Grécku.

20.08.2021

Prázdniny sa síce pomaly blížia ku koncu, no pokiaľ vaše termíny neurčujú školopovinné deti, príliš vás to trápiť nemusí a na dovolenku sa naopak môžete vydať práve teraz.

Teplo stále je a koniec sezóny môže znamenať voľnejšie pláže, nižšie ceny ubytovaní a krajšie izby v hoteloch. 

Tipy na klasické dovolenkové destinácie vám dávať nebudeme, omieľajú sa už naozaj všade. Čo však skúsiť odpočívať na mori, nie len pri mori?

Jachty, člny, lode

Neverte tomu, že jachty sú len pre zazobaných boháčov s vlastným parkovacím miestom v prístave uprostred Monaka alebo Saint Tropez. 

Majitelia vám svoje lode za poplatok radi požičajú, vy si užijete a získate zážitky, ako nikdy predtým. 

Na loď môžete ísť len dvaja, alebo s celou partiou. Stále to bude bezpečnejšie a príjemnejšie, ako sa tlačiť na jednej pláži s hŕstkou turistov hovoriacich všetkými jazykmi sveta.

Je pritom len na vás, či pôjde o jednodňový výlet, alebo si zabookujete stroj, kde sa dá pohodlne opaľovať, spať aj rozbaliť ozajstnú stredomorskú párty. 

Boataround - Booking a Airbnb pre lode

Prenájom lodí, plachetníc a jácht ponúka slovenská platforma Boataround. Nemusíte sa s ňou báť, že by ste niečomu nerozumeli, alebo sa v prípade ťažkostí nedohovorili so zákazníckou podporou. 

V Chorvátsku, Grécku, Taliansku alebo Turecku ponúka doslova tisícky lodí, vy si teda vyberiete lokalitu, dátum a typ lode, o ktorú vlastne máte záujem

Neváhajte ani v prípade, že nemáte potrebné skúšky a “vodičák” na väčšie lode. Za poplatok sa totiž väčšinou dajú prenajať aj s kapitánom, ktorý vám všetko vysvetlí a dohliadne na vašu bezpečnosť. 

Boataround požičanie jachty

Yachting.com

Podobne fungujúci web, na rozdiel od Botaround vám však ponúkne skôr väčšie jachty, plachetnice a katamarány. 

Nebuďte šokovaní cenami, ktoré tam vidíte, sú totiž za celú loď a na týždeň. Keď ich rozdelíte medzi 8 až 12 ľudí, ktorí bežne môžu na palubu, dostanete sa na ceny, ktoré sú oproti bežným hotelom naozaj smiešne. 

Aj tu si môžete plavidlo objednať aj s kapitánom. V popise vždy nájdete kapacitu, počet kajút a komfortnú výbavu, ktorá obvykle zahŕňa chladničku, klimatizáciu, TV alebo poriadnu hudbu. 

Požičanie lode

Seasy

Ďalšia aplikácia so slovenskou stopou. More je síce obrovské, zaparkovať ale nemôžete len tak hocikde. 

Seasy je vlastne vyhľadávač a rezervačný systém pre miesta v marínach a prístavoch. Pomocou neho si tak ľahko naplánujete aj okružnú plavbu po celom stredozemnom mori alebo popri komplenom chorvátskom pobreží. 

V popise prístavu sa dozviete, či má elektrinu, sprchy, internet alebo zásoby pitnej vody. 

Vyplníte dátum príchodu a odchodu, údaje o lodi a preklikáte sa, čím potrebujete.

požičanie jachty

VesselFinder (Android, iOS)

Appku FlightRadar určite poznáte. VesselFinder robí to isté, ale na mori. Ukazuje vám online polohu všetkých veľkých lodí, ktoré síce určite zbadáte aj na vlastné oči, no zároveň ich musíte so svojou malou lodičkou míňať dostatočne ďaleko, inak vám narobia problémy aj vlny, ktoré vytvárajú.

A viete čo? Stiahnite si ju aj v prípade, že trávite dovolenku na súši. Ukázať deťom tú najväčšiu loď, akú doteraz videli a ešte aj z rukáva, pardon, z mobilu vytiahnuť informácie o tom, odkiaľ a kam náklad vezie, sa určite oplatí. 

Vesselfinder

Windy (Android, iOS)

Na dovolenke je dôležité dobré počasie, na mori to však platí ešte niekoľkonásobne. Potrebujete vedieť, aká bude teplota, kde sa práve blížia búrky, no v prípade plachetníc treba rátať aj so smerom a intenzitou vetra.

Windy toto všetko dokáže, je to totiž skutočné počasie pre profesionálov, avšak s grafickým rozhraním, vďaka ktorému informácie pochopí každý. 

Stavíme sa, že keď ho vyskúšate, vďaka jeho detailným meteorologickým a satelitným mapám ho už nevymažete. 

Windy počasie na mori

Na dovolenku do zahraničia so 4kou

Nezabúdajte, že netradičnú dovolenku budete mať pod kontrolou len s neustálym pripojením k internetu. Ako inak nájdete správnu loď, nastavíte navigáciu a privoláte pomoc v prípade problémov? 

Nové paušály SLOBODA + DÁTA NAVYŠE od 4ky fungujú aj v zahraničí. V rámci EÚ ponúkajú až 3,78 GB dát, ktoré môžete využiť na čokoľvek. Teraz môžete vyskúšať napríklad SLOBODU NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE, s ktorou okrem dát máte aj neobmedzené volania/SMS v celej EÚ. Ak objednáte teraz cez náš e-shop, tak ju máte na vyskúšanie len za 4€ na prvých 30 dní. Ak nevyskúšaš SLOBODU za 4, nevieš

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.