Na čo stačí 15 GB? Napríklad na hodinku denne na Instagrame, vo 4ke len za 10 €

Nepustíte mobil z ruky? Vaša spotreba dát v tom prípade určite rastie, môžete však využiť jednoduchý trik, ako si tie svoje vo 4K ľahko navýšiť!

21.01.2022

Je jasné, že naše smartfóny potrebujú čoraz viac dát. Stúpa objem času, ktorý trávime na sociálnych sieťach, namiesto volaní začíname preferovať Messenger či WhatsApp a z Full HD videa sa stal nevyhnutný štandard.

Koľko dát však naozaj potrebujete a musia naozaj stáť viac než dva obedy mesačne? 

Dáta zo 4ky hovoria jasne

Áno, každý je iný. Niekto mobil nepustí z ruky, ďalší naopak nemá ani účet na Instagrame. 

Štatistiky vašej spotreby z roku 2020 hovoria, že priemerný zákazník 4ky mesačne predátuje až 12 GB dát

Slováci a Stvorkári sa pritom nijako nevymykajú globálnemu priemeru. Podľa magazínu 9to5macpriemerná celosvetová spotreba dát prekročila 10 GB, hoci v krajinách ako je India to je až 14,6 GB mesačne. Stúpa aj podiel ľudí, ktorí na internet pristupujú len z mobilu a počítač ani nemajú.

Preto by sa určite hodil paušál, ktorý takýto objem voľných dát na čokoľvek ponúka a ideálne prihodí ešte čosi navyše pre nepredvídateľné situácie.

Pre verných SLOBODA+ s 15 GB dát len za 10 eur na 30 dní

Trik je v tom zostať s nami. Až do 31. januára môžete využiť ponuku, vďaka ktorej vám ku každej SLOBODE+ pridáme nie jeden ani dva, ale rovno 4 GB dát každý mesiac navyše

4ka dáta

Odmenou za pravidelné používanie, teda nastavenie automatickej obnovy paušálu, vám tento bonus bude mesiac čo mesiac, až kým automatické obnovovanie nezrušíte. 

SLOBODA 100+ s bonusom 4 GB vám teda ponúkne 15 GB dát v SR len za 10 eur na 30 dní

S vyššou SLOBODOU 300+ môžete získať až 20 GB, no a stále platí aj ponuka, vďaka ktorej si ktorýkoľvek z našich paušálov môžu zákazníci s novou 4ka SIM kartou pri kúpe cez e-shop vyskúšať len za 4 eurá na prvých 30 dní. Aj SLOBODU ∞ + s neobmedzeným objemom dát v SR.

Aktivovať automatickú obnovu a 4 GB bonus je jednoduché

Prihláste sa do Mojej zóny na webe 4ky alebo do mobilnej aplikácie Moja 4ka

Tu si uložte svoju platobnú kartu a aktivujte automatickú platbu z nej pre vaše telefónne číslo. 

Koľko dát naozaj miniete?

Zákaznícky portál Moja zóna a aplikácia Moja 4ka vám kedykoľvek prehľadne ukážu, koľko gigabajtov v danom zúčtovacom období ste už vyčerpali, a koľko vám ešte zostáva. 

Koľko dát potrebujem 4ka

Najväčším nenápadným žrútom dát sú dnes sociálne siete, najmä odkedy okrem fotografií začali ponúkať aj automaticky prehrávané Stories, Reels a videá. 

Jedny z posledných odhadov hovoria o tom, že každá hodina na Instagrame minie približne 400 MB dát

Veľa z nás však svoje ráno začína podcastom, kde je kalkulácia spotreby oveľa jednoduchšia. Rovnako, ako pri prehrávaní hudby cez Spotify alebo Apple Music, závisí na dátovom toku, ktorý služba používa.

Pri štandardnej kvalite (320 kbps) je to presne 115 MB každú hodinu. Pri videu je to, samozrejme, násobne viac. Netflix alebo YouTube vás stojí asi 1 GB dát každých 60 minút, ak hovoríme o HD rozlíšení v 720p. S Full HD obsahom to bude aj dvojnásobok. 

Vo 4ke si však ideálnu SLOBODU vyberie naozaj každý, obzvlášť, keď myslíme aj na tých najväčších dátovačov s potrebou neobmedzených dát. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.