Mobilné hry, ktoré fičia v roku 2022. Hrali ste ich všetky?

Športové, logické aj poriadne strieľačky. Dnes si z hier na mobile vyberie naozaj každý.

28.03.2022

Prakticky okamžite, ako sa objavil prvý mobil s trochu väčším displejom, začali prichádzať aj prvé mobilné hry. Ich rozmach však priniesol až iPhone a telefóny s Androidom, do ktorých ste si mohli nainštalovať aj iné hry, než do telefónu nahral priamo výrobca. 

Legendárneho Hadíka, Angry Birds či Candy Crush hral zrejme každý, otázka však znie inak: čo na telefónoch letí dnes, v roku 2022? 

Tu je pár tipov na tituly, ktoré vám spríjemnia čakanie na autobus, zabavia počas dlhých večerov, alebo dokonca potrénujú mozog a vedomosti. 

Stovky hier v jednom svete – Roblox (Android, iOS)

Čo by ste povedali na hru, ktorá by nebola len jednou obyčajnou hrou, ale mala by v sebe takmer neobmedzené množstvo možností? Presne to je Roblox!

Ide o herný svet, respektíve platformu, kde môžete hrať čokoľvek, čo naprogramoval niekto z mimoriadne rozsiahlej komunity ostatných hráčov. V Robloxe tak nájdete klasické strieľačky zombíkov, skákačky, ale aj automobilové preteky.

Uznávame však, že môže byť náročné zorientovať sa vo všetkých možnostiach. Začať teda môžete napríklad minihrou Adopt Me! – simulátorom domácich maznáčikov. Prípadne vyskúšajte niektorú zo zoznamu tých najpopulárnejších alebo najlepšie hodnotených

Väčšina z nich je zadarmo a koncipovaná ako multiplayer, takže budete môcť spolupracovať s ostatnými hráčmi z celého sveta.

Najznámejšia príbehovka z Á-čkových hier – GTA: San Andreas (Android, iOS)

Okolo zrejme najznámejšej hernej série vôbec je opäť rušno. Vývojári totiž vlani oznámili vydanie remastrovaných GTA III, GTA: Vice City a GTA: San Andreas

Dostali vylepšené ovládanie a krajšiu grafiku. Vedeli ste však, že ich nemusíte hrať len na počítači alebo herných konzolách? Veď kto by na to mal čas? 

Vďaka neuveriteľnému výkonu si ich dnes užijete aj na zariadení, ktoré máte vo vrecku. A hlavne, prepracovaný príbeh a rôznorodé misie vám dajú pocit, že sa v hre s hlavnou postavou naozaj niekam posúvate a nie je to vždy len to isté v ďalšom leveli. Je len na vás, či GTA-čko prejdete za pár večerov, alebo vám ako zábavka pri pár minútovom čakaní vydrží aj dlhé mesiace. 

GTA na mobile

Nezabudnite však, že GTA je skôr hra pre starších hráčov a deti by mali dať prednosť iným titulom.

Skákačky a behačky – Sonic Forces: Running Battle (Android, iOS)

Mobilné hry sú obvykle navrhnuté tak, aby jeden level trval len pár minút – presne preto, že hru spúšťate najmä vtedy, keď si potrebujete skrátiť nudné čakanie. 

Na tento účel najlepšie poslúžia platformové skákačky, kedy treba prekonávať rôzne prekážky a do cieľa dobehnúť čo najrýchlejšie – a ideálne ešte na trati nazbierať čo najviac bodov. 

V obchodoch Google Play a App Store ich je naozaj veľa, no ak nechcete skúšať metódu pokus-omyl a prehrabávať sa nepodarkami, oplatí sa zostať pri známych menách. Naším tipom je známy ježko Sonic a jeho bežecké súboje na najrôznejších mapách. Všetko úplne zadarmo.

Super Mario Run (Android, iOS)

Že radšej skáčete do výšky, ako do diaľky? Opäť platí, že sa oplatí držať overených mien. Super Maria niekedy hral takmer každý, takže vám bude jasné, čo robiť.

Vyhýbať sa prekážkam, zbierať body a úspešne prísť do cieľa každej z úrovní. 

Precvičte si mozog a slovnú zásobu - Word Snack (Android, iOS)

Krížovky, osemsmerovky a hračky so slovami. Aj na to sú tu mobilné hry. Samozrejme, vďaka Word Snack budete hľadať slovíčka z ľubozvučnej slovenčiny. Začína to naozaj jednoducho, no vo vyšších leveloch sa už poriadne potrápite a slová budú mať naozaj dosť písmen.

Slovensko Kvíz (Android)

Počujeme dobre? Vraj chcete niečo ťažšie? Tento kvíz o Slovensku má v štyroch okruhoch (Geografia, Príroda, História a Kultúra) skrytých spolu až neuveriteľných 200 otázok. 

Naozaj sa oplatí stiahnuť ho - nedávno ho hlasovanie verejnosti dostalo medzi Najlepšie slovenské aplikácie roka 2021

Slovensko kvíz

GeoGuessr (Android, iOS)

Ak sa trend zásadne neotočí, rok 2022 by už mohol byť rokom po-pandemickým, bez výraznejších obmedzení, v ktorom budeme môcť cestovať prakticky kamkoľvek.

Čo tak sa pripraviť? GeoGuessr je unikátna hra, v ktorej chodíte prstom po mape… ale až po tom, čo vám mobil ukáže nejakú nápovedu.

Ako presne dokážete odhadnúť vašu polohu, ak sa pozriete na Eiffelovu vežu? Alebo odhadnete krajinu len z jedného záberu na budovy a architektúru okolo?

Viete však, čo je úplne najlepšie? Že sa do týchto miest môžete vybrať aj naozaj, napríklad na letnú dovolenku. 

Real Racing 3 (Android, iOS)

Podstatou všetkých hier je získať najviac bodov, eliminovať všetkých nepriateľov alebo niečo spraviť čo najrýchlejšie. 

No a keďže nielen muži a chlapci nemôžu odolať rýchlym a pekným autíčkam, do výberu tých najlepších hier roka 2022 musí patriť aj Real Racing 3.

Na rozdiel od ostatných podobných hier tu totiž nájdete aj plnohodnotné licencie – teda vyše 300 skutočných áut najznámejších značiek vrátane reálnych tratí, po ktorých sa preháňa aj Formula 1. 

Real Racing navyše podporuje aj ovládač, takže ak doma máte napríklad controller od Xboxu, môžete ho cez Bluetooth pripojiť k mobilu a uvidíte, či náhodou nezískate pekných pár sekúnd na kolo k dobru. 

Rocket League Sideswipe (Android, iOS)

Jednou z naobľúbenejších multiplayeroviek zo sveta počítačov je Rocket League – taká futbalová FIFA, len trochu inak. Stále však ide o to dostať loptu do bránky viackrát ako súper, ideálne aj s pomocou ostatných hráčov pripojených do vašej hry.

Ale nezabúdajte ani brániť! Platí totiž, že ak gól nedostanete, nemôžete prehrať!

So 4kou bez obáv z multiplayeroviek a minutých dát

Niektoré hry môžu mať aj stovky megabajtov, pričom nemálo ďalších zožerú, ak hráte online proti ostatným hráčom. 

S paušálmi od 4ky to však nie je žiadny problém. S novou SIM kartou si teraz navyše môžete ktorýkoľvek z nich vyskúšať len za 4 eurá na 30 dní – aj SLOBODU ∞ + DÁTA NAVYŠE s neobmedzeným objemom dát v SR.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.