Haf-haf! Appky a gadgety, ktoré potešia tvojho domáceho mazlíčka

Pomôžu vám s výcvikom, odhalia, čo robí, ak nie ste doma alebo zabezpečia, aby sa nikde nestratil.

24.08.2022

Robia nám radosť, ale zároveň znamenajú aj každodenné starosti, ktoré by sme nevymenili za nič na svete. Presne tak, reč je o našich štvornohých členoch rodiny, ktorým v medzinárodnom kalendári patrí práve 26. august.

Vedeli ste, že dnes už existuje množstvo appiek a gadgetov, ktoré vám život s vašim milovaným psíkom výrazne uľahčia?

Puppr - aby sa psík vedel správať (Android, iOS)

Absolútnym základom by pre každého psíka mali byť 100 % naučené základné pokyny. Pamätajte na to, že ak vaše zviera nepríde, keď ho zavoláte, alebo neprestane skákať po povele “Sadni!”, je to len vaša chyba. 

Špičkovým správaním ohúrite ostatných psíčkarov vonku, no hlavne svoje zviera, deti a všetkých ostatných udržíte v bezpečí v každej situácii. 

Aplikácia na trénovanie psa

Aplikácia Puppr vám krok po kroku aj s videami ukáže, ako svojho miláčika všetko podstatné naučiť. Nechýbajú dokonca ani cviky na budovanie odvahy medzi ľuďmi či ostatnými psami či základný tréning hygienických návykov pre nové šteniatko. 

Dog Health - pre všetky dôležité dátumy (Android, iOS)

Dve rôzne appky pre Android a iOS, ktoré však robia to isté – pomáhajú vám zaznamenávať hmotnosť vášho maznáčika, aby ste mali prehľad, či rastie tak, ako má.

Drží však pod kontrolou aj prípadnú obezitu, ktorá je pri starších, menej aktívnych zvieratách a slabšie disciplinovaných majiteľoch často veľký problém a zdravotné riziko.

Obe aplikácie tiež sledujú údaje o očkovaniach a zdravotných prehliadkach, ktoré síce máte aj vo veterinárnom preukaze, no takto budú kedykoľvek na očiach a aj s pripomienkami po každom roku. 

Váženie psa

Všetky fotky vášho miláčika pekne po ruke

Každý z nás má v mobile desiatky až stovky fotografií svojho domáceho miláčika. Vedeli ste, že ich v iPhone alebo aplikácii Google Fotky môžete nájsť jednoduchým v písaním “pes” alebo “mačka” do vyhľadávania? Funguje to aj v slovenčine!

Vaše fotky totiž analyzuje umelá inteligencia, ktorá vyhodnocuje, čo presne na záberoch je. Trochu desivé, ale v tomto prípade sa to hodí.

Fotky psa a mačky

Kamery pre domácich miláčikov

Niekedy musíme do práce a tam väčšinou naši psíci a mačiatka nemôžu. Vďaka domácnostiam s Wi-Fi a internetu v mobile si však dnes môžete zaobstarať rôzne IP kamery, ktoré nemusia slúžiť len na ochranu proti zlodejom. 

Vyrába ich Xiaomi, TP-link, Netatmo či Eufy a ich aplikácie majú množstvo zvieratkovských funkcií.

Väčšina z nich dokáže rozpoznať, či sú na záberoch osoby alebo zvieratá a podľa vašich nastavení pošle alebo nepošle notifikáciu, prípadne prehrá váš hlasový pokyn, ak zviera vyskočí napr. na gauč, kde nemá čo robiť. 

Kamera pre psa

Psíčkarské aplikácie aj kamery vám spoľahlivo pobežia vďaka nekonečným dátam od 4ky. SLOBODU ∞ + s neobmedzeným objemom dát v SR teraz môžete mať s novou 4ka SIM KARTOU len za 4 eurá na 30 dní

Keď nie ste doma počas večere

Psíky síce treba venčiť viackrát denne, no možno máte záhradu alebo mačiatko, ktoré toaletu zvládne vyriešiť aj počas vašej neprítomnosti. 

V takomto prípade nemusíte pri niekoľkohodinovej alebo jednodňovej neprítomnosti hľadať známych na stráženie. Za pár desiatok eur si totiž viete kúpiť dávkovače krmiva, ktoré zabezpečia plný žalúdok vždy v presne nastavený čas. 

V slovenských e-shopoch zoženiete dva rôzne druhy – misky, ktoré sú vhodné pre menšie plemená a tiež na krmivo z konzervy, alebo veľké dávkovače granúl, ktoré obslúžia aj tých najväčších psov. 

Dávkovač krmiva

Nezabúdajte však zabezpečiť aj prísun čerstvej vody a týchto pomocníkov využívajte naozaj len ako núdzové riešenie. 
 

Trackery a GPS lokátory

Ak svojho psa zvyknete voľne púšťať v lese alebo na poli, prípadne patrí k poľovníckym plemenám, ktoré zvyknú zavetriť stopu a “loviť”, možno chcete mať istotu, že sa k vám zviera za každých okolností vráti.

Firmy ako Lamax, Tractive či Garmin ponúkajú GPS obojky, ktoré vám polohu vášho psa vždy ukážu priamo na displeji mobilu. 

GPS lokátor psa

Aplikácia potom dokáže generovať aj iné zaujímavé dáta, napríklad o nabehaných kilometroch počas prechádzky lebo presnú históriu polohy. 

GPS lokátor psa

Tractive vyžaduje predplatné, ktoré však nestojí ani 5 eur mesačne. Lamax volí inú stratégiu. Má priestor na SIM kartu, kam môžete vložiť napríklad 4ka SIM KARTU s 4-eurovým kreditom a 1 GB dát na vyskúšanie,  keďže podľa výrobcu neminie viac než 50 MB dát mesačne.

Ďalšie články

GPS lokátor - Ako nikdy nestratiť auto, dieťa, bicykel či psa

Možnosti sledovania polohy však rozhodne nekončia v našich smartfónoch. Na trhu je množstvo príslušenstva, ktoré vám pomôže ochrániť váš majetok alebo rodinu.

23.02.2018

Čítať viac
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.