Fornite a PUBG – dve horúce novinky pre hráčov mobilných hier

Na smartfóny s Androidom a iOS prichádzajú dve nové hry, o ktorých budete ešte určite veľa počuť. Ich dospelé verzie pre PC a konzoly totiž uchvátili milióny ľudí.

23.03.2018

Pamätáte si ošiaľ okolo Angry Birds, Flappy Bird, Super Maria alebo Pokémon Go? Všetky tieto hry pre Android a iOS na niekoľko týždňov zaplnili titulky portálov o mobilných telefónoch a potrápili batérie našich smartfónov, keď sme sa snažili dosiahnuť čo najvyššie skóre.

Na displeje vo vreckách náruživých hráčov aktuálne dorazili ďalšie dve horúce novinky. Fortnite a PlayerUnknown's Battlegrounds (teda skrátene PUBG) veľmi dobre poznajú hráči na počítačoch a konzolách Xbox či Playstation. Druhú menovanú si za pár mesiacov kúpilo viac než 30 miliónov nadšencov.

Obrovská popularita oboch hier tak vývojárov motivovala k vydaniu mimoriadne podarených kópií pre mobilné telefóny. Z Google Play a App Store si ich dokonca môžete stiahnuť úplne zadarmo (odkazy nájdete nižšie v texte).

Online proti stovke hráčov z celého sveta

Princíp oboch titulov vyzerá, akoby si z oka vypadli: hráč je vypustený na rozľahlý ostrov, ktorého plocha sa postupne zmenšuje. Počas každého kola musí zbierať náhodne roztrúsené zbrane a súperiť so stovkou ďalších postáv s podobným osudom.

A cieľ je pritom jednoduchý - zostať nažive ako úplne posledný.

PUBG Mobile a Fortnite

Čo Fortnite a PUBG Mobile odlišuje od všetkých doteraz známych mobilných hier? Práve to, že nehráte proti telefónu, ale reálnym hráčom napojených z ľubovoľnej časti sveta. Postačí vám na to len Wi-Fi alebo rýchly mobilný internet.

Hry pritom ponúkajú aj ďalšie režimy, pri ktorých nemusíte bojovať úplne sám. V tíme môžete byť aj dvaja alebo štyria. Je pritom len na vás, či budete hrať s kamošom sediacim vedľa vás, alebo úplne neznámou osobou, ktorá zrejme ani nehovorí po slovensky. Na to, aby jeden z vás riadil auto a druhý strieľal, to však nebude nutné.

PUBG Mobile

Mobilný PlayerUnknown's Battlegrounds simulujúci reálny svet si u môžete zahrať už teraz. Autori veľmi dobre zvládli port všetkých zbraní a mapa je vernou kópiou tej, ktorú poznáme aj z klasických počítačov.

Hru ovládate posúvaním virtuálnych joystickov na displeji mobilu a so spoluhráčmi môžete komunikovať s pomocou mikrofónu alebo textového chatu.

Odkaz na stiahnutie z Google Play a App Store.

PUBG Mobile

Fortnite

Konkurent (ktorý je úplne zadarmo aj pre počítače a konzoly) zatiaľ zvolil opatrnejší prístup. Vývojári totiž predpokladali obrovský záujem počas prvých dní a aby sa vyhli problémom s preťaženými servermi, hru uvoľnujú postupne.

Majitelia Androidov si ešte budú musieť pár týždňov počkať, šťastlivci s novšími iPhonmi a iPadmi si ju už z App Store stiahnuť môžu. Pre vstup do hry však musíte obdržať pozvánku od niektorého z vašich priateľov, alebo na základe vášho skóre v “dospeláckej” verzii pre PC.

Napriek tomu už arkádovo vykreslený Fortnite kraľuje rebríčku najsťahovanejších aplikácií. Pokiaľ teda vlastníte výkonnejší smartfón, zopár kôl v niektorej z oboch noviniek by ste si určite mali skúsiť.

Fortnite

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.