Deň tanca je tu! Tieto TikTok účty ťa naučia tie správne kroky

Máte tanec v krvi? Ak náhodou aj nie, tí správni TikTokeri vás rozvlnia aj tak!

27.04.2022

Kto by nemal rád pohyb? A v tomto prípade nehovoríme o prepotených tričkách pri behu alebo dvíhaní ťažkého železa vo fitku. Nie, pohyb je aj o vlnení sa do rytmov príjemnej hudby, možno aj počas toho, ako držíte za ruku svoju najbližšiu polovičku. 

29. apríl je totiž dňom tanca, takže prichádza najvyšší čas osviežiť si dávne hodiny tanečnej, prípadne naskočiť na najnovšie trendy známych hviezd. Pomôže vám k tomu aj váš mobil. 

Od už neexistujúceho Vine až po moderný TikTok

Zvláštne je, že smartfóny s kamerami aj internet dostupný úplne všade sú tu už pomerne dlho, no internetové “tanečky” ani nie 10 rokov. 

Dá sa povedať, že ich trend prišiel s nástupom krátkych, len niekoľkosekundových videí, ktoré odštartovala kedysi masívne populárna videoslužba Vine. Dnes by ste ju už v Google Play alebo App Store hľadali márne, pohltil ju totiž Twitter a navždy zmizla.

Tie najlepšie pohyby z Vine však nájdete stále, pretože internet skrátka nezabúda a čo sa raz dostane von online, tam už môže ostať navždy.  

Dnes je však trendom TikTok a ten používateľov doslova láka tancovať tiež. Obyčajné videá tam až tak neletia, no svoje klipy môžete doplniť stovkami krátkych hudobných úryvkov z najpopulárnejších pesničiek. 

Kde sú tie správne tóny, tam sa človek vlní aj sám a keď spojíte známych influencerov a najchytľavejšie songy, máte úspech zaručený. O tom, že si rozhodne nevymýšľame, svedčí aj aktuálne najsledovanejší TikTok účet vôbec. Američanka Charli D'Amelio je totiž skutočne profesionálnou tanečníčkou.

@charlidamelio @Jordan Turpin dc @Tik Tok ♬ Cannibal - Ke$ha
<script async="" src="https://www.tiktok.com/embed.js"></script>

Zdá sa, že na moderný tanec dnes stačí mobil a len jeden tanečník, no práve hip-hopová kultúra roky stála na tanečných “súbojoch” dvojíc alebo celých tanečných skupín. 

Rodina Williamsovcov (jej členovia o sebe hovoria, že sú naozaj bratia) dokazujú, že tanec môže byť zábava, ale aj tvrdý tréning kedy je každý pohyb perfektne synchronizovaný s vaším partnerom. 

@thewilliamsfam_ WHY ARE YOU RUNNING?!?! @koolkidnelly @isaacmik @dennismik #dance #collab ♬ original sound - quinz_hauz
<script async="" src="https://www.tiktok.com/embed.js"></script>

Keď sa z jedného pohybu stane virálny trend

Zaujímavý článok vlani priniesol aj Backlightblog, ktorý vybral vyše 20 tanečných pohybov, ktoré sa vďaka tomu, že do hudobnej skladby zapadali ako uliate, stali tak populárne, že ich vo svojich videách vlani používalo najviac TikTokerov.  

Áno, presné tanečné pohyby dnes nie sú niečo, čo vychádza iba z vašej hlavy, ale očividne môže ísť aj o trend, ktorý sa treba naučiť od A po Z.

Absolútnym kráľov vraj v roku 2021 bol song “Stay” od Justina Biebera trochu čudné vlnenie zadkom – od populárnych tančekov je však už len krok k viac či menej podareným paródiám – napríklad podľa tohto klipu získate najlepšie zábery vašich zadných partií použitím dronu….

@totouchanemu I may not have @maxtaylorlifts ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber
<script async="" src="https://www.tiktok.com/embed.js"></script>

Zaujímavé však je, že moderné tanečné pohyby nemusia prichádzať len z videí na sociálnych sieťach, ale aj z počítačových hier, pri ktorých by ste si povedali, že sa ich nadšenci celé hodiny neodlepia zo stoličky.

Práve naopak, megapopulárna hra Fortnite pred pár rokmi priniesla aj tzv. Fortnite dance. Zrejme ste ho už videli, no možno ani netušili, odkiaľ pochádza. 

Že na tanec naozaj nemáte talent?

Nezmysel! Jasné, tí najpopulárnejší TikTokeri majú tanec v krvi, no ani z vás nemusí byť tanečné drevo navždy a nemusíte sa ani nútiť do drahých tanečných kurzov. 

Na trhu je totiž aj počítačová hra Just Dance dostupná pre PC, herné konzolu a dokonca aj Android a iOS.

Obsahuje stovky najznámejších piesní a pokiaľ ju spojíte s kamerou vo svojom mobile, dokáže vás preniesť priamo na tanečné pódium vedľa virtuálneho tanečníka. Potom stačí skrátka robiť to, čo vidíte na displeji. A len si predstavte, aká je to zábava, ak doma máte viacero kamošov. 

Že moderné pohyby a hudba, ktorá hrá z väčšiny rádií dnes, nie je úplne pre vás? Nevadí. Aplikácia Dance Reality (Android, iOS) to s učením myslí trochu serióznejšie a učiteľa zobrazí v rozšírenej realite priamo vo vašej obývačke!

Potom je len na vás, aby ste ho pozorne sledovali a našľapovali presne tam, kde ukazujú stopy na displeji. 

Dance reality

Hodiny a hodiny najlepších songov so 4kou

A aby hudba nikdy neprestala hrať, hodí sa vám mobilný internet s poriadnou porciou voľných dát

S novou 4ka SIM kartou teraz môžete mať ktorúkoľvek SLOBODU len za 4 eurá na 30 dní pri kúpe cez eshop. Dokonca aj  SLOBODU NEKONEČNO + s nekonečným objemom dát v SR a neobmedzenými hovormi/ SMS za bežnú cenu 22 eur/30 dní.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.