Buďte štedrí ako Santa! S týmito apkami vybavíte vianočné darčeky pre všetkých svojich blízkych!

Vianoce sa blížia a s nimi aj predsviatočný zhon pri zháňaní tých správnych darčekov. Vyhnúť sa predvianočnému stresu môžete, ak si do zháňania darčekov zavediete poriadok. Ako byť štedrý ako Santa a pritom na nikoho z blízkych nezabudnúť?

01.12.2016

Vianoce sa blížia a s nimi aj predsviatočný zhon pri zháňaní tých správnych darčekov. Vyhnúť sa predvianočnému stresu môžete, ak si do zháňania darčekov zavediete poriadok. Ako byť štedrý ako Santa a pritom na nikoho z blízkych nezabudnúť? Ako šikovný Santov pomocník vám poslúži mobilná aplikácia, do ktorej si môžete značiť, čo, komu a za koľko chcete darovať pod stromček. Zoznam vybavených darčekov tak budete mať pri vianočných nákupoch neustále po ruke priamo v mobile.

Pozreli sme sa na dvojicu aplikácií pre manažment vianočných darčekov. Jedna poteší fanúšikov zariadení od spoločnosti Apple a druhá používateľov smartfónov s OS Android.

Presentlist je aplikácia od šikovného českého autora, takže na vašom iPhone či iPade bude lokalizovaná do češtiny. Aplikácia podporuje synchronizáciu obsahu medzi viacerými zariadeniami, takže ju môžete používať na mobile aj na tablete. Okrem toho si môžete zoznam darčekov ochrániť heslom, , aby niektorý zvedavý člen vašej rodiny darčeky neodhalil predčasne.

Do aplikácie jednoducho pridáte mená všetkých ľudí, ktorých chcete obdarovať, ideálne aj  s vekom a označením či ide o muža, alebo ženu, čo pomôže pri výbere vhodného darčeka. Presentlist totiž nerozhodným pomáha a niekoľko tipov na darčeky v partnerských obchodoch sám odporučí. Pokiaľ ideálny darček nájdete sami, môžete si poznačiť jeho cenu, obchod alebo priamo odkaz na konkrétnu internetovú adresu.

Pomocník "vybavené" osoby farebne rozlišuje už na základnej obrazovke. Jednoduchá štatistika spočíta cenu zakúpených darčekov a zráta ich celkový počet, aby ste nič nezabudli zabaliť. Zároveň vždy vidíte, kto dostane to najdrahšie prekvapenie a koľko v priemere míňate.

Presentlist je v obchode App Store dostupný zadarmo. Popasovať sa budete musieť iba s českými korunami ako menou. To je však len drobný detail.

Presentlist je dostupný iba pre zariadenia Apple, a teda jeho alternatíva pre Android neexistuje. Vybrali sme preto najlepšiu aplikáciu aj od iných autorov. Skúste Christmas Gift List. Vystačiť si pri nej musíte s angličtinou, ale keďže sa jedná o jednoduchú appku, vôbec to nevadí.

Aj ona vie vaše zoznamy ochrániť heslom a ku konkrétnemu darčeku uchovať link na e-shop. V tomto prípade aj spolu s fotografiou. Okrem vianočného zoznamu si môžete vytvoriť aj neobmedzený počet ďalších. Napríklad s nápadmi na budúcoročné sviatky, narodeniny či meniny.

Prvú kartu Gift List tvorí zoznam všetkých osôb, ktoré chcete obdarovať. Pri každej vidíte orientačné naplnenie zvoleného rozpočtu a počet zabezpečených darčekov. Tie ľahko označíte ako kúpené a zabalené, aby vo všetkom vládol poriadok.

Karta Shop ponúka nákupný zoznam s vecami, pre ktoré sa do obchodov ešte len budete musieť vybrať. Na záver nesmú chýbať ani štatistiky s celkovo minutou sumou v eurách, počtom ešte nekúpených a nezabalených darčekov či odpočtom dní zostávajúcich do Štedrého dňa.

Christmast Gift list stiahnete zadarmo, v prípade že autorov podporíte kúpou verzie za 0,69 eur, zmiznú aj všetky reklamy.

Aj my pre vás máme horúci tip na vianočný darček, ktorý poteší každého.Darujte svojim blízkym na Vianoce to, z čoho budú mať osoh po celý rok. Kúpte im TO.naRok 100 na vybraných predajných miestach a za 100 EUR darujete až 360 GB dát v sieti 4ka, 12 GB dát v sieti obchodného partnera na celý rok a k tomu dostanete aj šikovný prenosný WiFi router.


© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.