Buď vždy informovaný s týmito 6 technologickými podcastami

Rozhovory o nových gadgetoch, službách alebo novinkách a to všetko v jazyku, ktorému rozumiete? Vyskúšajte si do uší pustiť tieto podcasty.

03.11.2021

Smartfón a internet dnes používa už hádam každý a výrobcovia týchto zariadení to veľmi dobre vedia. Hneď vám začnú ponúkať slúchadlá, smart hodinky či náramky, Bluetooth reproduktory alebo iné technologické hračky.

Niektoré sú poriadne užitočné. Zlepšia vám zdravie alebo uľahčia život, preto je veľmi jednoduché takýmto high-tech hračkám úplne prepadnúť a stať sa naozajstným geekom.

Ako sa však vyznať v tom, čo je naozaj dobré a čo len strata peňazí? A vôbec, ako udržať krok s najnovšími trendmi? Je to jednoduché, pomôžu vám tieto technologické podcasty, ktoré nájdete vo všetkých obľúbených podcastových platformách ako je Spotify, Google Podcasts alebo Apple Podcasty.

Čaj o 4tej (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasty)

Podcast priamo od 4ky! Nemusíte sa však báť, že by ste počúvali len o našich výhodných paušáloch SLOBODA alebo zmenách v ponuke služieb.

Témy na Čaj o 4tej vám síce pomôžu rozhodnúť sa medzi predplatenkou alebo paušálom, no sú vyberané pre široké publikum. Technickí nadšenci sa tak v jednej z posledných častí dozvedia napríklad o tom, či sa treba báť rýchlych 5G sietí, alebo naopak, prečo si určite necháme aj 2G siete, hoci 3G-čko postupne všetky európske krajiny vypnú.

Rozhovor s riaditeľom Ligy pre duševné zdravie zas ocení každý, komu sociálne siete a “perfektný” život všetkých influencerov pomaly prerastajú cez hlavu. Budete počuť o tom, že robiť chyby je ľudské a vždy existuje cesta, ako sa pohnúť ďalej. 

Techbox týždeň (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasty)

Známy internetový magazín zvykne ponúkať dlhšie rozhovory so zaujímavými osobnosťami, no hlavný obsah tvoria kratučké týždňové súhrny aktuálnych technologických noviniek a správ.

To by mohlo byť presne to, čo potrebujete, aby ste zostali v centre diania a rozumeli, keď témy otvoria vaši kamoši. 

Dozviete sa napríklad, prečo spoločnosť Facebook zmenila svoje meno, čo ponúkajú nové MacBooky Pro od Apple alebo aký seriál úplne zničil všetky doterajšie rekordy streamovacej služby Netflix. 

Dotyk (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasty)

Ďalší technologický portál na to ide trochu inak. Redaktori si každý týždeň vyberú jednu tému, ktorú spracujú o niečo podrobnejšie. 

Dozviete sa tak napríklad to, ako nabíjať svoj mobil, aby jeho batérie vydržala čo najdlhšie, alebo či je pravda, že nás naše smartfóny “sledujú” a ako sa proti tomu brániť.

Podcasty majú do 30 minút, zvládnete ich tak aj po ceste do práce alebo vo fitku. 

Klik (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasty)

Svoj podcast má aj technologická redakcia SME. Stabilná dvojica Dávid Tvrdoň a Ondrej Podstupka sa v nich každý týždeň rozprávajú trochu dlhšie, zvyčajne takmer hodinu.

Témy sú najmä hardvérové, to znamená nové notebooky a telefóny, ale zvyknú sa baviť aj o najznámejších firmách ako je Apple, Facebook alebo Tesla.

Sami si môžete skúsiť pustiť pár častí, aby ste vedeli, či tejto dvojici prídete na chuť. Posledná časť napríklad preberá vhodné technologické darčeky pod stromček. Možno trochu predčasne, no vzhľadom na aktuálne problémy vo svete IT a čipov, možno treba nakupovať, kým ešte sú…

Digitalky (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasty)

Ak máte chuť na menej organizovanú a oveľa uvoľnenejšiu debatu, môžete skúsiť netradičnú mužsko-ženskú dvojicu z podcastu Digitalky.

Ich rozhovory sa točia (ani zďaleka však nie výhradne) o produktoch, ktoré im pri ich práci technologických redaktorov skrížili cestu. 

Venujú sa však často aj lacnejším značkám ako je Xiaomi či Motorola, čo určite poteší záujemcov o smartfón, ktorí nevyhnutne nepotrebujú špičkový mobil za takmer celú výplatu. 

Bitter (Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasty)

Prečo zostávať len na Slovensku? Svoj podcast má aj trojica Čechov, ktorí však už nežijú len v Čechách. Marek tak ponúka pohľad na technológie zo svojho domu v USA, kým ostatní dvaja ho radi vrátia do česko-slovenskej reality.

“Trans-atlantická debata, ktorá je hlavne neformálna a hrá sa na niečo, čo nie je,” stojí v popise celej relácie. To znie zaujímavo, tak skúste. 

Podcasty vďaka 4ke

Všetky podcasty môžete do sýtosti počúvať vďaka novému paušálu SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE s neobmedzeným objemom dát v SR a neobmedzenými volaniami / SMS v SR a EÚ.

Teraz si ho môžete vyskúšať za výhodnú cenu 4 eurá na 30 dní.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.