K novému mobilu zľava až 210€! Objednaj so SLOBODOU+ alebo SLOBODOU DÁTA a ušetri so 4kou.

Sledujte filmy a seriály v mobile: porovnanie Netflix vs. Amazon Prime

Najnovšie filmy a seriály, o ktorých naše televízie zatiaľ ani netušia, môžete sledovať online, a to úplne legálne. Mesačné predplatné svetoznámych streamovacích služieb nestojí až tak veľa a obsah môžete na skúšku sledovať aj zadarmo. Ľahko v nich nájdete kultové filmy a posledné epizódy populárnych seriálov vo vysokom rozlíšení. Všetko pohodlne a bezpečne priamo v mobile.

Pozreli sme sa na dve v súčasnosti najpopulárnejšie online video požičovne. Každá má mierne odlišný obsah, no obe sprístupňujú sledovanie cez smartfón, tablet aj počítač.

Služba Netflix ponúka na výber z troch verzií predplatného:

  • základné so sledovaním na jednom zariadení v SD rozlíšení za 7,99 eur mesačne,
  • stredné so súčasným sledovaním z 2 PC, mobilov alebo tabletov a HD obsahom za 9,99 eur mesačne
  • najvyššie až pre 4 obrazovky súčasne a obsahom v HD, respektíve UHD rozlíšení za 11,99 eur mesačne.

Službu si však môžete vyskúšať aj zadarmo. Netflix síce pri registrácii vyžaduje číslo vašej platobnej karty, ale prvých 30 dní z nej nestiahne žiadne peniaze. Ak vás jeho ponuka neosloví, predplatné môžete jednoducho zrušiť.

Známejší hráč na poli streamovacích služieb láka hlavne na seriály z vlastnej produkcie: politickú drámu House of Cards, dve série epizód o kolumbijskom narkobarónovi Pablovi Escobarovi Narcos alebo aktuálne populárne Orange Is the New Black a Black Mirror. Zvyšok seriálovej ponuky dopĺňa Sherlock, Breaking Bad, The IT Crowd, Dexter, Californication alebo Dr. House.

Za svoj mesačný poplatok získate aj prístup k mnohým filmom. Len v kategórii diel ocenených Oscarom alebo inou prestížnou cenou nájdeme tituly ako sú: Pán Prsteňov, Inception, film Gravitácia, Nehanební Bastardi, Veľký Gatsby, Matrix, Pulp Fiction alebo Batman od Christophera Nolana.

Dostupný obsah má spolu približne 125 miliónov hodín. To je viac než dosť na všetky zimné večery a novinky samozrejme rýchlo pribúdajú. Na základe sledovaných titulov vám navyše počítač alebo mobil dokáže odporučiť ďalší obsah. Netflix v podobe aplikácie prerazil už aj do súčasných inteligentných televízorov a DVD prehrávačov. Všetko si teda bez zbytočných káblov môžete pozrieť aj na veľkej TV obrazovke.

Novší Amazon Prime sa na Slovensko rozšíril len pred pár týždňami.

Jeho uvádzacia cena je viac než lákavá. Počas prvých šiestich mesiacov zaplatíte iba 2,99 eur mesačne. Neskôr vám bude účtovať 5,99 eur mesačne, čo je stále menej než pri Netflixe. Amazon Prime môžete bezplatne testovať prvých 7 dní.

Ponuka obsahu je v ňom skromnejšia. Ponúka približne osminu obsahu v porovnaní s konkurenčným Netflixom, ale stále ide o tisíce a tisíce hodín kvalitného video obsahu. Amazon momentálne láka na premiérové časti relácie The Grand Tour, tria britských automobilových nadšencov z pôvodného populárneho zábavného programu britskej televízie BBC - Top Gear. Vizuálne mimoriadne pôsobivá show je tu dostupná v UHD rozlíšení, pričom náklady na vytvorenie jednej epizódy sa podľa odhadov pohybujú na úrovni miliónov libier.

Amazon Prime pred pár dňami sprístupnil aj všetky časti druhej série drámy The Man In the High Castle, odohrávajúcej sa v alternatívnej realite po druhej svetovej vojne.

Z najlepšie hodnotených filmov vyberáme prvý Jurský park, The Godfather alebo dielo Sama Mendesa American Beauty.

Obe služby ponúkajú zaujímavý originálny obsah, ktorý je ale takmer výhradne v angličtine a o filmoch v dabingu teda môžete zatiaľ iba snívať. Netflix sa aspoň minulý rok dočkal prvých filmov s originálnymi českými titulkami, ktorých je však stále poskromne. Tí jazykovo zdatnejší ocenia možnosť zobrazenia titulkov v angličtine. Existuje však viacero možností, ako titulky do služby pridať aj z iných zdrojov. Napríklad cez rozšírenie pre prehliadač. Obe služby už ponúkajú aj možnosť stiahnuť si vybraný obsah do mobilu pre neskoršie sledovanie v offline režime. Ak si aktivujte niektorý z programov TO., tak sa pri sledovaní obľúbeného filmu či seriálu už nebudete musieť nijako obmedzovať. Veď napríklad s TO.10 môžete mať 10 GB dát na 30 dní už za 5 eur mesačne.

Zdielať článok:

Facebook Twitter Google